Jag lämnar Västerås!

2010-11-29 @ 16:21:44
Har en sådan fruktansvärd mensvärk att det känns som smärtan tar en rutch...rutsch.. ja, hur det nu stavas; rutchkanetur långt ner i benen för att sen komma upp till magen igen och så ner..swooosch..  
Var lite sugen på att åka ner på stan, men efter noga övevägande så blev det att ligga kvar under filten med Simpsons på tv.. Det enda jag saknar nu är en katt att lägga på magen, det brukar underlätta en hel del..

På onsdag bär det av till Stockholm tack och lov.. Ända sen jag bokade biljetterna så har jag räknat ner dagarna.. Och nu är det dags.. Om allt går som det ska så kommer min biljett på mobilen imorgon, om inte SJ strular..
Känner att det kanske är dags att börja fundera på vad jag ska packa, men samtidigt så har jag ju heeela dagen imorgon på mig.. Då jag kommer att stressa mig blå och svära över att jag inte började idag..Men hey, sånt är livet.. Blir ju inte så många dagar heller, så jag behöver inte ha med mig hela garderoben.. 
Den här gången är tanken att fröken Norling ska visa mig andra delar av Stockholm än själva "stan" då tom jag kan den på mina fem fingrar.. Är lite sugen på alla second handbutiker de har utspridda lite överallt..
Söder står med på listan och så kanske vi hinner med en tripp till Ikea.. Fan, tre dagar känns som en evighet men jag vet av erfarenhet att man bara hinner med en del av allt man vill.. Så nu får vi försöka slå våra två kloka huvuden ihop och organisera oss lite..
 
Aouch.. Nu blir det mera Simpsons, så jag säger tack och hej så länge.. 
Ha en underbar dag nu, så hörs vi...
Kram på er" 

Garantera vård till papperslösa? Nejtack..

2010-11-26 @ 14:32:49

Det finns vissa saker som gör mig riktigt irriterad och det är när ett land ska vara så generöst och så öppet och välkomnade utan att tänka på människorna som redan bor där...
Denna artikel från Aftonbladet får mig att se rött...
Nej, jag är inte känslokall... Men är det verkligen meningen att "papperslösa" ska ha rätt i sjukvård när de inte egentligen har rätt att vara i landet överhuvudtaget?
Jag menar inte att folk ska behöva dö för att de inte finns här på papper..
Men jag anser att vården överlag är så pass underkänd att vi "papperssvenskar" knappt kan få den vård vi behöver utan att vänta 2-10 timmar på akuten, tre månaders väntetid gällande remisser till sjukhus, veckor på att få träffa vår familjeläkare..
Håller man sig undan ett avvisningsbeslut så har man också avsagt sig rätten till vad Sverige kan erbjuda och detta gäller även sjukvård och omsorg. Det finns oftast en anledning till varför du inte får rätt att vistas i landet legalt och försöker man ändå med detta så kan man inte räkna med att bli omhändertagen heller.. 
Jag vet att människor kommer att reagera om de läser det jag skriver och kalla mig för känslokall och omänsklig.. Men det kommer också att finnas människor som förstår vad jag vill ha sagt.. 
Jag skyller inte på de människor som får detta..Jag skulle också hoppas och försöka om jag satt i samma sits..Jag skyller på våra politiker som inte verkar se att resten av befolkningen får kämpa för att få rätt till rätt sjukvård, trots att de bor här legalt..
Jag kan ju knappt få hjälp, fastän jag jobbar och betalar skatt..   

Det blir lite som med fri tandvård för illegala invandrare som jag skrev om förut..
"Folk skriker halspulsådern av sig och vevar med armarna av ilska när det är på tal att hemlösa ska få fri tandvård, medan det är medmänskligt och vår skyldighet att utdela fri tand och sjukvård till illegala flyktingar.. Låter det rimligt?"
Nej, det tycker jag fortfarande inte..
För även om många anser att våra hemlösa får skylla sig själva så bor de åtminstonde här lagligt..


Mammabloggar, seriöst?

2010-11-24 @ 23:07:03

Jag förstår inte varför alla plötsligt ska ha mammabloggar.. Modebloggarna var tillräckligt, men mammabloggar?
Ha hellre en egen blogg, och blanda ditt eget liv med historier om ditt barn..
Nu kommer säkert någon att säga: Mammabloggarna har funnits längre än modebloggarna!
Och det har de säkert..
Bara det att om man av misstag råkar komma in på en mammablogg och kollar vidare i dennes lista på bloggvänner, vad finner man?
Jo, just det..
Den enda som jag kan tänka mig att läsa, och det är en föräldrarblogg, inte en mammablogg är Alex Schulmans blogg om dottern Charlie.. Och det enda som gör att jag kan tänka mig att läsa denna är pga att han inte hela tiden förskönar sitt barn..
Inse; hela världen tycker inte att just ditt barn är det gulligaste..

Jag kan åtminstonde skryta med att om Jhenny skulle starta en mammablogg så har hon iaf världens sötaste att stoltsera med.. och det är min gudson..
Punkt.Solstrålen som bebis, har några år på nacken nu..


 [kort lånat från Jhennys facebook, hoppas det var ok ;o) ]


Kvinnokampen är död.. eller hur var det nu?

2010-11-23 @ 22:20:07
Jag är så långt ifrån det här man kan komma med "kvinna; upp till kamp" och alla andra organisationer som antyder på kvinnans rättighet i samhället = kvinnan ska vara högre upp än männen ..
Jag menar då inte att jag inte tycker att kvinnan har rätt att ta plats eller att kvinnan ska ha samma lika som männen.. 
Och något jag absolut inte anser passar in i dagens samhälle är när killar, om så på skoj, säger saker som "låt karln din fixa det där", "har du ingen man hemma som kan installera det åt dig" [=ett samtal mamma hade med Tele2 för några år sen]  eller "det där kan inte du, det där är en manssak"..osv..
Det går kalla kårar genom hela mig..
Det är ju ett tecken på att vi inte har kommit så mycket längre i vår utveckling, alltså att människan fortfarande är neandertalare eller så..

Kan spinna vidare på det här hur mycket som helst, men nu sätter jag stopp för ikväll...

Ha´re kanin allihopa!

Stockholmsbesök och Ikea bryter ner mig totalt..

2010-11-21 @ 00:16:23
Sitter och degar efter att ha klämt i mig pizza och sen tre äpplen som efterrätt..
Har varit en riktigt trevlig helg, både finbesök från stockholm och en mindre shoppingrunda idag [den hade jag iofs kunnat vara utan med tanke på alla barnfamiljer och veliga pensionärer, men.. ]

Finbesöket från Stockholm, utav självaste Jeeves, fyllde på mina energidepåer ganska rejält.
Hon är från Västerås från början, men flyttade till Stockholm och kärleken för ca...5 år?.. sen och är numera turist när hon kommer hit =o)
Vi började på Brogården med frukost och sen tog vi stan med storm och jag lovade efter varje affär att "det här blir den sista".. Men så blev inte fallet, trots Köpförbudet jag pratade om i förra inlägget..
Blev lite småsaker handlade, sen tog vi oss en välbehövlig lunch på Vivaldi [jag bara ääälskar deras sallader]...
Fortsatte väl någon timme till, sedan hoppade vi på 15 mot älskade Viksäng för en fika hos hennes mamma..
Snart blir det en tripp till Stockholm för min del och då är det Jeeves tur att släpa runt mig, i äkta  turistanda =o)

Idag var det dags för Ikea..
Är ute efter glas som inte längre verkar tillverkas, men jag lever på hoppet.. Blev dock utan idag med, men kom hem med en väldans fin matta istället.. Så lite nöjd blev jag ändå, utan att för den sakens skull känna mig tillfredsställd till 100%... Vet någon därute var jag kan få tag på glasen, så hojta!
Som vanligt efter några minuter inne på Ikea, en lördag runt 14:00, så började min irritationsnerv banka rätt fint och det lindrades inte av alla barnfamiljer som prompt skulle masa i sakta takt framför mina fötter och alla dessa pensioärer som jag inte ens orkar gå in på.. ville mest krevera när vi hade stått i kön i ca 20 minuter utan att den rörde sig..
Maxi blev nästa anhalt, men där sprang jag typ igenom affären, för det var lika mycket folk där...

Nu tänker jag bara släcka ner alla lampor, tvätta av mig sminket och byta om i nattkläder.. Sen blir det Chuck på tv6 play för hela slanten..

På återseende!

Brända brownies och köpstopp...

2010-11-17 @ 15:28:42

Detta inlägg dedikerar jag till Jhenny så hon är glad ett tag =o)
Eller inte, men here we go..

Har precis haft mamma på middag med tacopaj och brända "brownies" till efterrätt.. Pajen blev perfekt, men de så kallade browniesarna..hur man nu stavar till det.. smakade kol och hade en eftersmak av..kol?
Ingen höjdare iaf, men mätta blev vi trots allt..

Nu sitter jag här, framför datorn, som jag gör varje kväll och suktar efter så gott som allt jag ser.. Tradera är särskilt farligt när jag är på "datorskärms"shoppinghumör..
Snart läge igen att be någon annan ändra mitt lösenord så jag inte kan logga in hur mycket jag än vill..

Nu ska jag kolla på Chuck på tv6 play..
Ha´re!


En ny funktion..

2010-11-14 @ 02:47:01
..finns att hitta precis under Sök i bloggen om någon därute vill kommentera mina inlägg och som glömmer bort kommentatorfunktionen ;o)

RSS 2.0