Detta är ingen självömkan..

2011-05-22 @ 23:53:08

Jag har saker att brottas med varje dag;

Social fobi - Den blir bättre och bättre, men jag har mina fallgropar.. "Det är bara som du intalar dig, du inbillar dig!!" har folk en förmåga att trycka upp i ansiktet på mig när jag väl vågar erkänna det.. Men NEJ, så är det inte alls.. Jag har alltid varit blyg, men ju äldre jag blev, desto värre blev blygseln och tillslut var den nästintill av sjuklig karaktär..
   En person som är blyg kanske blir lite nervös och obehaglig till mods när den ska träffa någon ny människa.. Jag börjar hyperventilera, får ångest och det känns som om jag sitter i en bubbla som är tömd på luft..tankarna börjar spöka; vad ful jag är, vad dum jag är, vad fel jag är.. Det enda som betyder nåt är var närmaste flyktväg finns...Att hämta mat vid disken när man är ute och äter består endast av att hålla fötterna kvar på marken, och omgivingen runt mig försvinner som i en dimma.. 
Vissa dagar är jag "friskare" än andra, då fixar jag det mesta utan några större problem.. Andra dagar så går det inte alls utan att ångesten kommer som ett brev på posten..

 
Astma och allergier av alla dess slag - Jag har pollenallergi, dammallergi, pälsdjurallergi, köldallergi, ansträngningsastma.. Köldallergin är värst då jag inte kan värja mig mot den och inte heller kan vistas ute när det är alltför många minus..
Allergitabletter hjälper skapligt mot alla de andra allergierna men mot kylan kan jag bara hoppas att "just idag får jag inga nässelutslag"...

Diskoid Lupus Erythematosus [DLE] -   Denna kroniska hudsjukdom gör mig ingenting så länge den är vilande.. Men så kommer det i skov, då jag gärna inte visar mig ute bland folk.. Denna, precis som köldallergin, gör mig begränsad även om jag inte är någon älskare av solen.. Men jag kan inte vistas ute i sol för länge och de flesta jag känner kastar sig ut i solen så fort den visar sig..
Själv får jag hålla mig i skuggan om jag är ute och att sitta vid en sjö eller ett hav är så gott som otänkbart, då blossar utslagen upp på två röda..
Ånga är också något som kan vara den utlösande faktorn, vilket inte gör de fuktiga månaderna till några favoriter direkt..
Det finns tabletter och salvor att använda. De funkar rätt bra, men tar dock inte alltid bort utslagen..

Sen tillkommer;
   Min dagliga huvudvärk [som jag själv VET beror på till 30% ett dagligt intag av acetylsalicylsyra] där läkarna inte kan komma till roten av problemet, de hittar inte varifrån eller varför huvudvärken har uppstått.. 


Nu tänker ni; fan vilken hypokondriker hon är!
Och ja, det må jag vara många gånger.. Jag vet med mig själv att jag ibland kan inbilla mig krämpor som går över efter någon dag, men som just nu då nästintill dödligt.. 
Detta kan jag jobba med, för att få bort.. Men allt det andra, ja, det finns där för att stanna.. 

 
Anledningen till att jag skrev detta inlägg överhuvudtaget är för att jag skummade igenom en massa bloggar som inte gav mig ett skit.. Förrän jag "av misstag" ramlade över en blogg som fick mig att tänka efter riktigt duktigt..
Tjejen som har bloggen hade nog med glädje haft alla dessa sjukdomar.. Hon skulle nog ha sett sig själv som lyckligt lottad om hon "bara" hade ångest över vilket mode som gällde..
Hon skulle säkert ta livet med en klackspark, om hon bara fick chansen..
Läs hennes blogg, för även om man är sig själv närmast, så finns det alltid andra som behöver en bättre..


Kommentarer

:You talking to me?


Och du är...?
Kom ihåg mig?


E-postadress: (publiceras ej)Kanske har du en blogg?Kommentar:

Trackback